Αδριανούπολη 07-09/02 - 3 Μέρες

saray-mutfagi-edirne-1

Στις 07-09/02 επισκεπτόμαστε την Αδριανούπολη, τον αγαπημένο προορισμό για οικονομικά ψώνια!

Η Αδριανούπολη αποτελεί έναν ιδιαίτερα ελκυστικό τουριστικό προορισμό των Ελλήνων, ιδίως της βορείου Ελλάδος, καθώς βρίσκεται μια… “ανάσα” από τα ελληνοτουρκικά σύνορα μετά τις Καστανιές στο βόρειο Έβρο, ακριβώς απέναντι από την Ορεστιάδα.

Η Αδριανούπολη ή στα τούρκικα Edirne είναι μια ιστορική πόλη της σημερινής Τουρκίας, στην Ανατολική Θράκη, πρωτεύουσα της ομώνυμης επαρχίας.

Η βιομηχανία της περιλαμβάνει εργοστάσια παρασκευής μάλλινων και μεταξωτών υφασμάτων, σαπουνιού, επεξεργασίας δερμάτινων ειδών. Αποτελεί σπουδαίο γεωργικό και κτηνοτροφικό κέντρο, όπου συγκεντρώνονται προϊόντα από την εύφορη θρακική παραλιακή πεδιάδα όπως φρούτα, κρασιά, τυριά αλλά και άλλα προϊόντα που προσελκύουν πολλούς Έλληνες τουρίστες κάθε χρόνο.

Διήμερη εκδρομή στην Αδριανούπολη με πρωινή αναχώρηση.

Τιμή συμμετοχής 69€ το άτομο σε δίκλινο/τρίκλινο δωμάτιο

Μέρα1
07/02/2020

Αναχώρηση από την πλατεία Λαγκαδά στις 00:00. Με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα.

Μέρα2
08/02/2020

Μετά από τον απαραίτητο έλεγχο κάνουμε στάση για ψώνια στα αφορολόγητα. Επίσκεψη στο Καραγάτς (παλιά Ορεστιάδα), περιοχή που στο παρελθόν έμεναν Έλληνες, όμως με τη συνθήκη της Λωζάνης το 1923 και στα πλαίσια της ανταλλαγής των πληθυσμών, παραχωρήθηκε στην Τουρκία και οι κάτοικοί του “μετακόμισαν” ως πρόσφυγες στην (Νέα) Ορεστιάδα. Αξιοθέατο του μικρού χωριού ο σιδηροδρομικός σταθμός της Γαλλικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων (σήμερα Πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Αδριανούπολης), το μνημείο της Συνθήκης της Λωζάνης, εκεί όπου κάποτε στάθμευε το Orient Express και τώρα στεγάζει τη σχολή Καλών Τεχνών του Τουρκικού Πανεπιστημίου Θράκης. Συνεχίζουμε για την Αδριανούπολη η οποία είναι χτισμένη στη συμβολή τριών ποταμών (Έβρου, Άρδα & Τούντζα). Φθάνοντας θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο Τζαμί της Τουρκίας, το Σελιμιγιέ τζαμί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στο Καπαλί Τσαρσί να επισκεφτείτε τις ελληνικές γειτονιές, να γευτείτε τα παραδοσιακά εδέσματα και να απολαύσετε το παραδοσιακό Χαμάμ (προαιρετικά) . Διανυκτέρευση.

Μέρα3
09/02/2020

Πρωινό, χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία ψώνια μας. Επιβίβαση στο λεωφορείο όπου θα επισκεφθούμε το εμπορικό πολυκατάστημα MARGI OUTLET και στη συνέχεια το πολυκατάστημα ERASTA EDIRNE. Εκεί θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για τα τελευταία ψώνια, φαγητό ή καφέ. Αναχώρηση το μεσημέρι, συνεχίζουμε για τα σύνορα και μετά την διέλευση των συνόρων , παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση για φαγητό στην Αλεξανδρούπολη . Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Περιλαμβάνει

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο TRAKYA CITY 3* ή στο Edirne Palace 4* (69€) * Πρωινό στο ξενοδοχείο *Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής *Μεταφορά με λεωφορείο* Αρχηγό-συνοδό του γραφείου καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού *Ασφάλεια αστικής ευθύνης* ΦΠΑ *

Δεν περιλαμβάνει

  • Εισόδους μουσείων, επιπλέον γεύματα, ποτά , εκδηλώσεις και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Συμπληρώστε την φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Τιμή EUR  69/Άτομο
69
Total 69 EUR

Πληροφορίες

  • Οδικώς
  • 69
Newsletter