Αδριανούπολη 30/11-01/12 - 2 Μέρες

2019-04-11@10-40-24-348_Edirne

Διήμερη εκδρομή στην Αδριανούπολη με πρωινή αναχώρηση

Μέρα1
30/11/2019

Αναχώρηση από την πλατεία Λαγκαδά στις 07:00. Με ενδιάμεσες στάσεις φθάνουμε στα Ελληνοτουρκικά σύνορα. Μετά από τον απαραίτητο έλεγχο κάνουμε στάση για ψώνια στα αφορολόγητα. Επίσκεψη στο Καραγάτς (παλιά Ορεστιάδα), περιοχή που στο παρελθόν έμεναν Έλληνες, όμως με τη συνθήκη της Λωζάνης το 1923 και στα πλαίσια της ανταλλαγής των πληθυσμών, παραχωρήθηκε στην Τουρκία και οι κάτοικοί του “μετακόμισαν” ως πρόσφυγες στην (Νέα) Ορεστιάδα. Αξιοθέατο του μικρού χωριού ο σιδηροδρομικός σταθμός της Γαλλικής Εταιρείας Σιδηροδρόμων (σήμερα Πρυτανεία του Πανεπιστημίου της Αδριανούπολης), το μνημείο της Συνθήκης της Λωζάνης, εκεί όπου κάποτε στάθμευε το Orient Express και τώρα στεγάζει τη σχολή Καλών Τεχνών του Τουρκικού Πανεπιστημίου Θράκης. Συνεχίζουμε για την Αδριανούπολη η οποία είναι χτισμένη στη συμβολή τριών ποταμών (Έβρου, Άρδα & Τούντζα). Φθάνοντας θα επισκεφθούμε το μεγαλύτερο Τζαμί της Τουρκίας, το Σελιμιγιέ τζαμί. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και χρόνος ελεύθερος να περπατήσετε στο Καπαλί Τσαρσί να επισκεφτείτε τις ελληνικές γειτονιές, να γευτείτε τα παραδοσιακά εδέσματα και να απολαύσετε το παραδοσιακό Χαμάμ (προαιρετικά) . Διανυκτέρευση.

Μέρα2
01/12/2019

Πρωινό, χρόνος ελεύθερος για τα τελευταία ψώνια μας. Επιβίβαση στο λεωφορείο όπου θα επισκεφθούμε το εμπορικό πολυκατάστημα MARGI OUTLET και στη συνέχεια το πολυκατάστημα ERASTA EDIRNE. Εκεί θα έχουμε χρόνο ελεύθερο για τα τελευταία ψώνια, φαγητό ή καφέ. Αναχώρηση το μεσημέρι, συνεχίζουμε για τα σύνορα και μετά την διέλευση των συνόρων , παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής με ενδιάμεση στάση για φαγητό στην Αλεξανδρούπολη . Άφιξη στην πόλη μας με τις καλύτερες εντυπώσεις!

Περιλαμβάνει

  • Διαμονή στο ξενοδοχείο TRAKYA CITY 3** Πρωινό στο ξενοδοχείο *Περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα εκδρομής *Μεταφορά με λεωφορείο* Αρχηγό-συνοδό του γραφείου καθ’ όλη τη διάρκεια του ταξιδιού *Ασφάλεια αστικής ευθύνης* ΦΠΑ *

Δεν περιλαμβάνει

  • Εισόδους μουσείων, επιπλέον γεύματα, ποτά , εκδηλώσεις και ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό.

Συμπληρώστε την φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Τιμή EUR  69/Άτομο
69
Total 69 EUR

Πληροφορίες

  • Οδικώς
  • 69
Newsletter