ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ - 3 Μέρες

Τα θεόρατα βράχια των Μετεώρων δεσπόζουν επιβλητικά στην Καλαμπάκα μεταξύ των βουνών Κόζιακα και Αντιχασίων. Αυτό το μεγαλούργημα της φύσης αποκαλύπτει όλο του το μεγαλείο αιώνες τώρα, καθώς αποτελεί ένα μοναδικό σε ομορφιά γεωλογικό φαινόμενο και ένα σημαντικό μνημείο της Ορθοδοξίας.
Τα Μετέωρα που έχουν χαρακτηριστεί το δεύτερο Άγιον Όρος συνεχίζουν τη μοναστική παράδοση εδώ και έξι περίπου αιώνες.

Στη θέα των ιερών βράχων ο επισκέπτης μένει έκθαμβος από την εντυπωσιακή μεγαλοπρέπεια αυτού του γιγαντιαίου πέτρινου συμπλέγματος. Τα ασκητικά παραπήγματα στους βράχους μαρτυρούν την αδιάψευστη παρουσία των πρώτων μοναχών που αφιερώθηκαν ψυχή τε και σώματι στο Θεό. Υπηρετούντες του παμβασιλέα Χριστού κατέγραψαν την ασκητική τους πορεία στη μοναστική ζωή, βαδίζοντας στα μονοπάτια που από τη γη οδηγούν στον ουρανό.
Τα πρώτα μοναστήρια κτίστηκαν με πολλή επιμέλεια και δεξιοτεχνία κατά τον 14ο αιώνα. Με το πέρασμα των χρόνων ορισμένα από αυτά ανακατασκευάστηκαν και άλλα υπέστησαν σημαντικές επισκευές προκειμένου να συμπληρωθούν, και να δοθεί έτσι το τελικό αρχιτεκτονικό τους σχήμα. Έκτοτε ορθώνουν το ανάστημά τους στις κορυφές των βράχων δίνοντας έτσι την εντύπωση ότι αποτελούν το φυσικό τους τελείωμα.
Η ανάβαση παλαιότερα γινόταν με σκαλωσιές στηριγμένες σε δοκάρια σφηνωμένα μέσα στους βράχους, με δίχτυ, και λίγο αργότερα με ανεμόσκαλες. Σήμερα οι προσκυνητές-επισκέπτες χρησιμοποιούν τις σκάλες που λαξεύτηκαν στα βράχια, εξασφαλίζοντας έτσι μία άνετη και ασφαλή ανάβαση στα μοναστήρια.

Μέρα1
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ- ΕΛΑΤΗ- ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ

Αναχώρηση από τα γραφεία μας στις 08:00 για τη Θεσσαλία. Πρώτη μας στάση στο πανέμορφο πέτρινο γεφύρι που έχει κτιστεί το 1514 από τον άγιο Βησσαρίωνα και βρίσκεται στην είσοδο του χωριού Πύλη Τρικάλων. Επόμενη σταση, αν οι καιρικές συνθήκες το επιτρέπουν, στο χιονοδρομικό κέντρο στην περιοχή Περτούλι. Συνεχίζουμε για την Ελάτη, γραφικό χωριοό σε υψόμετρο 950 μέτρων (γεύμα εξ ιδίων). Το απόγευμα, φτάνουμε στην Καλαμπάκα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο, πρώτη γνωριμία με την πόλη. Διανυκτέρευση.

Μέρα2
ΤΡΙΚΑΛΑ-ΜΥΛΟΣ ΤΩΝ ΞΩΤΙΚΩΝ

Πρωινό ελεύθερο για να χαρούμε τη γιορτινή ημέρα. Προαιρετική επίσκεψη στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Καλαμπάκας. Νωρίς το μεσημέρι αναχώρηση για τα Τρίκαλα. Ελεύθερος χρόνος σε μια από τις πιο όμορφες πόλεις της ελλάδας. Το κάστρο, το τζαμί, ο πεζόδρομος με τις καφετέριες, η περιοχή με τις ταβέρνες και ο Ληθαίος ποταμός θα μας εντυπωσιάσουν. Το απόγευμα θα επισκεφθούμε τον περίφημο “Μύλο των Ξωτικών”. Εδώ ξεκινάει το παραμύθι, μιας και η επίσκεψη σε ένα από τα καλύτερα χριστουγεννιάτικα πάρκα της χώρας, θα μας κάνει όλους παιδιά και θα μας ενθουσιάσει. Επιστροφή στο ξενοδοχείο και διανυκτέρευση.

Μέρα3
ΜΕΤΕΩΡΑ-ΛΑΡΙΣΑ- ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πρωινό και στη συνέχεια θα επισκεφθούμε τον Ιερό Βράχο των Μετεώρων. Θα δούμε τα μοναστήρια Αγίου Στεφάνου και Μονή Βαρλαάμ. Στη συνέχεια γεύμα εξ ιδίων στο Καστράκι. Παίρνουμε το δρόμο της επιστροφής και θα κάνουμε μια στάση στη Λάρισα και το περίφημο χριστουγεννιάτικο “Πάρκο των Ευχών”. αναχώρηση για τη Θεσσαλονίκη.

Περιλαμβάνονται

  • Μεταφορά με λεωφορείο του γραφείου μας
  • Έμπειρο συνοδό του γραφείου
  • Δύο διανυκτερεύσεις στο επιλεγμένο ξενοδοχείο

Δεν περιλαμβάνονται

  • Είσοδοι σε μουσεία και ότι αναφέρεται ως προαιρετικό η προτεινόμενο.
  • όρος διαμονής

Συμπληρώστε την φόρμα και εμείς θα επικοινωνήσουμε μαζί σας.

Τιμή EUR  139/Άτομο
139
Total 139 EUR

Πληροφορίες

  • 139
Newsletter